DOMEN i Högelian, Årjäng

AKTIVITETER - DANS - HÖGSTOCK FESTIVALEN - KONSERTER - KUNSTUTSTILLING

oppdatert 31. januar 2011

Siste nytt
Kommende prog. 2011

Artister
Samarbeidspartner Overnatting
Innlegg
English

Donasjon

2009 Högstock-Festivalen 2009 Julekonsert
2010 Kunstronda
2010 Högstock-Festivalen

2010 Allsköns musik

Facebook

 

Hvordan ble Domen til? Det startet med at jeg immigrerte til USA i 1977.

Der fikk jeg se min første Dom, et utrolig byggverk som kunne settes sammen på kort tid med egen arbeidskraft. Etter nesten 30 år er Domen en realitet i Högelian.

Første festival (Högstock-festivalen) var sommeren 2009 i forbindelse med 100 års- jubileet på Nordgård, der vi bor. Domen var ikke ferdig, men ved årsskiftet var den nesten klar. Da fikk vi en fin julekonsert med påfølgende gudstjeneste juleaften.

Domen skal ikke bare være et kapell, men også huse andre aktiviteter slik at den blir et kulturhus sammen med skolehuset i Högelian. Mange naboer har bidratt til at mitt ønske om Dom ble oppfylt, uten dem hadde Domen ikke fått den samme energien og varmen. Takk alle dere for at vi fikk oss et så fint sted å være, vi håper at kunne gi tilbake med kjærlighet og gode opplevelser.

Velkommen til Domen i Högelian

Kultur hilsen Bente og Bjørn

 

NYHETER>>>>>>>>>>>>

2011

22. april - Pilgrimsvandring fra Årjängs Missionsförsamling till Domen, (mere info kommer)

2010

Konsert med Gamle Aker kor og dirigent Colin Smith - Nine Lessons and Carols, Fredag 10 desember kl 20:00

Der blir Yoga kurs i Domen helgen 30 og 31 oktober med Kjerstin Persdotter for mer info. ta kontakt pr. epost

Under Allsköns musik: konsert i Domen med Duon Bossa Intim. De består av Eli Helland sang, og Erik Rochette gitar. les mer

Den 6. augusti 2010 har Domen inngått ett samarbeid med Bison produkter, vi gleder oss til og se frem i tiden med musikalske øyne og øre.

Byggets størrelse: 8m i diameter, takhøyde sirka 4,5m, rommer mellom 25 - 40 personer sittende.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Værkart - Mail til Högfestival

Innlegg:

Högelian: Björn S. Hecter gjorde verklighet av sina planer Drömmen om domen, av JENS MAGNUSSON, journalist

Högelian: Nine Lessons and Carols i Domen, av JENS MAGNUSSON, journalist

 

 

Samarbeidspartner

Bison

Huset på Strand

Overnatting

Nordic Hotel

Karl XII Bed & Breafast

Stugan

Sommervik

 

Juli:

Musikkfestival i Høgelian, Årjang (Sverige) lørdag 31. juli kl 19, entre 100 kr - ta med mat og drikke. Rett før Bison Produkter. Med Swebussen og Gobybus kommer man til Årjäng. Ta med sovepose/telt eller sjekk her , gode handle muligheter i Årjäng, vi har grill og kommer sikkert til å ha noe salg av mat med mere. (BILDER)

Perry And The Travellers (Karlstad)
er en ekte Southern rockegruppe og sier at «livsstilen holder rock`n levende i oss». Dette er musikk som kan ta deg med 30 år tilbake da den fine lyden av Southern rock ble kjent over hele verden. Gruppa skriver egen musikk og har gitt ut to album som heter Hard Lovin og Other Side of the Bridge. Perry And The Travellers har spilt over hele Sverige og i mange europeiske land, og senest vært på turne i USA blant annet spilt i Nashville og Austin.


Frode Barth’s responsorialium
Medvirkende: Frode Barth, Gitar/elektronika,.Hildi Bragason, poesi. Henrik Sælid, lys og visuelle effekter.

Frode Barth (Oslo)
er norsk komponist og gitarist, kjent for sine bidrag innen både jazz, samtid- og populærmusikk. Frode Barth har et lekent og sterkt uttrykk enten han jobber med sparsommelige virkemidler eller i et univers av lyder. Han behersker akustiske og elektriske gitarer, og kan få gitarene til å uttrykke det meste ... Barth har jobbet og spilt med kjente musikere som Oscar Peterson, Reggie Workman, Fathy Salama, Arthur Maia, Robertinho Silva, Toninho Horta, Trygve Seim, Harald Johnsen, Celio de Carvalho, Arild Andersen, Jon Christensen, Steve Bloom, Jarle Vespestad, Tore Brunborg og Ziga Golob. Likevel er det å spille med Chet Baker i 1988, som gjorde størst inntrykk på han - og har senere vært en veiviser.

Hildi Bragason (Oslo) er poet og sangtekstforfatter og har publisert og fremført flere av sine dikt i forskjellige nordiske tidsskrifter og på ulike kulturscener. Diktene hennes omhandler eksistensielle temaer og er inspirert av Østens tidløse filosofi og det individuelle menneskets søken i en moderne virkelighet. Hun har en master i psykologi og arbeider med veiledning ved siden av sitt kunstneriske virke.

Henrik Sælid (Oslo) er billedkunstner, filmfotograf og performanceartist. Han har hatt en rekke utstillinger i inn- og utland og arbeider for tiden bla med en musikkfilm inspirert av ulike artister innen progrocktradisjonen.

Mats Ymell (Stockholm)
er låtskriver og musiker, og har blant annet skrevet melodien Carina (Larz Kristerz) som ble kåret til årets låt i Guldklaven 2009. Sangen (skrevet av Christian Antblad og Mats Ymell) ble en kjempesuksess i danseband-miljøet. Debutalbumet "Hem till dig" ble også godt mottatt av publikum.

Det blir åpen scene.

 

August:

Lørdag 14. kl 13.00 Under Allsköns Musik 2010, Bossa Nova-konsert

Duon Bossa Intim består av Eli Helland sang, og Erik Rochette gitar. Duoen, som holder til i Oslo, har spilt sammen i drøyt to år og har gitt en rekke konserter på ulike scener: de har spilt i den Nye Operaen i Oslo, i Oslo konserthus ved flere anledninger, på gallerier ved vernissajsjer og en rekke andre steder.

De spiller Bossa Nova i sin mest opprinnelige form: subtilt og poetisk, lavmælt og med stor forkjærlighet for innkjennende gitar-improvisasjoner.

Selv om Bossaens "far", brasilianeren Antonio Carlos Jobim, er sterkest representert, får svenske "Trubbel være med, Bossa det også.

Den strengt tøylede pasjonen anes men slippes aldri helt fri. Det er en del av Bossa Novaens vesen.

På konserten får du høre titler som Desafinado, The look of love, Manha de Carneval og Corcovado.

Mer info, bilder

 

Oktober

Yoga kurs i Domen helgen 30 og 31 oktober

Desember:

Fredag 10. kl 20:00 Nine Lessons and Carols, Colin Smith dirigent med kor kommer

Festival of Nine Lektioner och julsånger är ett format för en tjänst av kristen dyrkan fira Jesu födelse som traditionellt följs vid jul. Historien om hösten mänskligheten, den utlovade Messias, och Jesu födelse berättas i nio kort Bibeln avläsningar från Första Mosebok, den profetiska böcker och evangelierna, varvat med sång av julsånger, psalmer och körmusik.

Formatet bygger på ett beslut som utarbetats av Edward White Benson, senare ärkebiskop av Canterbury, men på den tiden biskop i Truro i Cornwall, för användning på julafton (24 december) 1880. Traditionen säger att han organiserat en 10:00-tjänst på julafton i en tillfällig trä skjul som fungerar som hans domkyrkan, och att ett av huvudsyftena med tjänsten för att hålla männen av pubar på julafton .

Den ursprungliga liturgi har sedan anpassas och användas av andra kyrkor över hela världen. Lektioner och Carols inträffar oftast under anglikanska kyrkor, och i vissa katolska och lutherska församlingar och institutioner. Men många kristna kyrkor har antagit denna tjänst, eller en variant av denna tjänst, som en del av julfirandet. I Storbritannien har tjänsten blivit standardformatet för skolornas julsång tjänster.

Den mest kända versionen sänds årligen från King's College, Cambridge, på julafton. Den har julsånger sjöngs av den berömda kören vid King's College, Cambridge.

Gamle Aker kyrkokör från Oslo grundades 1982 av Olaf Buverud kantor, och bar en distinkt hans brinnande intresse för den anglikanska kyrkan musiken. Kören sjunger bär "kaftan" och "røklin" linjer i det engelska kyrkokör bestående, och uppträder på mässor tjänster i Gamla Aker kyrka.

De också sjunga "aftonsången" en gång i månaden, att den anglikanska kvällen gudstjänster i England har utförts sedan reformationen och består av Gamla testamentet Psaltaren, Nya testamentet "cantica" Bill Sånga bönor och motetter.

Program i Domen i Högelian kommer i stort sett följa den traditionella "lektioner & julsånger" från Cambridge, med körer från England, Tyskland, Skandinavien, etc. Kören leds av dess nuvarande ledare, engelsmannen Colin Smith.

 

 

Program 2011

Pilgrimsvandring

22. april - Pilgrimsvandring fra Årjängs Missionsförsamling till Domen, (mere info kommer)

kl. 11:00 Gudstjeneste i Årjängs Missionsförsamling
kl. 14:30 Pilgrimsvandring til Domen i Högelian

Påsk utstilling

22. april - 25. april, 22. apr. fra kl.11 - 15, ellers fra kl.12 - 16, med Tove Frandsen, Mellerud Sverige og Sofia S. C. Stensland, Danmark

Högstock festival 30. juli,

Cosmic Delay, (Oslo)

is a pop/folk/indie/blues/country-sextet from Oslo, Norway. They started out early spring 2010, with members from a wide range of Norwegian bands. They have already played a few live shows, and are working on their debut album planned to be released in 2011. Meanwhile, enjoy our demo!

Oh Mothership, (Karlstad) a true blues band

Perry And The Travellers (Karlstad)
er en ekte Southern rockegruppe og sier at «livsstilen holder rock`n levende i oss». Dette er musikk som kan ta deg med 30 år tilbake da den fine lyden av Southern rock ble kjent over hele verden. Gruppa skriver egen musikk og har gitt ut to album som heter Hard Lovin og Other Side of the Bridge. Perry And The Travellers har spilt over hele Sverige og i mange europeiske land, og senest vært på turne i USA blant annet spilt i Nashville og Austin.

Allsköns Musik 12 - 14. august

 


APRIL :

Langfredag 2. april 2010 til 5. april 2010 åpen fra kl 12:00 - kl 16:00

Konstrondan starter på Langfredag i Huset på Strand med en samlingsutstilling av alle kunstnere som er med. Zara Hjemgaard skal utstille sin kunst i Domen, Högelian. Zara er født 1965 i Sverige og bosatt i Oslo siden 1987. Hun har en allsidig bakgrunn med utdanning innen bl.a. tegning, maling, interiørdesign og glassfusing. I Oslo har hun glassverksted med eget galleri. Hun har deltatt på en rekke kollektivutstillinger samt hatt separatutstilling i Trollhättan,Sverige. Hjemgaard har bl.a. hatt oppdrag for Universitetet i Oslo, Vestre Aker Skole, Innovasjon Norge samt en rekke større private oppdrag.

Veibeskrivelse: Fra Årjäng kjører man mot Arvika sirka 10km. Ved Högelian skiltet kjører man venstre og første til høyre, kjører så ett par 100m, til man ser ett hvit hus på toppen, da er man fremme, på venstre side.

Konstrundan ble bra besøkt med over 200 personer

 

(tilbake)

Konstrundan 2010, klikk på avisen for å få leslig størrelse (tilbake)

 

Julekonsert 22. desember 2009 (tilbake)

 

 

 

>>>>>>>>>Ta musen over bilde>>>>>>>>>>>>>>Claes Cleeve & Sasquatch >>>>>>>>>>>>Perry And The Travellers>>>>>>>>

 

 

Högelians først festival (Högstock festivalen) 2009, klikk på bilde for å høre bandet (tilbake)

se denne Video    

Högelians først festival (Högstock festivalen) 2010 (retur)

Fra Allsöns musik, musikkfestival i Årjäng, Sverige. Litt av en opplevelse, 2010 (retur)

 

andereBaustelle, is a professional recording studio and a platform for broadcasting live performances to the internet.

Musikere

Frode Barth, is a guitarist, composer, music teacher and producer.

Oh Mothership, Blues

DumDum boys, Norways leading rockband from Trondheim.

Olimb-Kelly, Rock / Folkrock

Trygve Seim, Educated a jazz musician (saxophone) at the jazz conservatory in Trondheim.

Julius Winger, norwegian musician and songwriter.

Harald Johnsen, acoustic bass Harald forms a bridge between generations in Norwegian jazz

Per Willy Aaserud, freelance trumpet

Tieqiao Li, is a Chinese composer, saxophonist/multi-instrumentalist and curator based in Beijing.

Jono El Grande, is an artrock composer

Sixten Brecht, is a norwegian emigrant neo folk music composer, writer and performer based in Copenhagen, Denmark.

Passtime poets, four islanders from Denmark and the Faeroe Islands trying to leap into uncharted territory with a fresh approach

PELbO er tuba med fuzzpedal og eksploderende trommer – fremført av gutter som ser ut som de spiller hardcore, og ei karismatisk jazzsangerinne med loopbrett og blomst i håret.

COSMIC DELAY is Ida & Sniz making sweet music in their apartment. They are currently working on songs for their debut album wich will be released in 2010. Meanwhile, enjoy our demo-tracks and spread the good word!

Svante Bergström, Songwriter and singer

 

Dansere

Grace Kaya, A BIT ABOUT MYSELF: I have been a working/playing/exploring multi-disciplinary, multi-sensory Improvisational Artist for over 18 years. I've had the pleasure of traveling around the world performing, teaching and exploring. All the while striving to showcase and express my passion for Art and Life with a sense of authenticity, gratitude, humor & humility. For the most part I am a joyous work in progress and a recovering perfectionist, so i am always and all-ways open to growing and evolving. I aspire to amplify my connection to the Divine Source called LOVE & to relate to my fellow travelers on this human voyage.

Hooman Sharifi, Hooman Sharifi er en iransk-norsk koreograf. I 2000 stod han for etableringen av dansekompaniet Impure Company. Sharifi har siden samme år produsert moderne danseoppsetninger og hatt turnéer omkring i Europa og jorden. Han er født i Teheran, Iran, hvor han vokste opp sammen med en far som var toller, en mor som var syerske samt tre eldre søsken. I 1988, som fjortenåring, kom han til Norge. Han er bosatt i Oslo.

Alan Lucien Oeyen, Alan Lucien Øyen utdannet som danser i 2001. Han arbeidet med Carte Blanche fram til 2005 da han ble med Amanda Millers selskapet Pretty Ugly, der han arbeidet ett år. Han har vært med å sette opp sine egne arbeid siden 2004 støttet av Norsk Kulturråd. Foruten å skape arbeid for "winterguests", får Alan oppdrag fra bedrifter i Norge og utlandet. Blant selskaper som har Alan's arbeid med i deres repertoare er Den Norske Ballett ", Norges nasjonale kompani for samtidsdans, Skaanes Dance teater og Island Dance Company. Alan har vunnet flere priser for sin koreografi.

Nelly Winterhalder, født 1979 i Sør-Tyskland, er dramatiker og utdannet skuespiller fra Munchen. Hun har mastergrad i italiensk og tysk litteraturvitenskap samt teatervitenskap fra universitetene i Munchen og Genova.

Kunstnere

Maria Sundby

Zara Hjemgaard

Helene Høie

Annikken Olsen Skjæran